Vermikulitt er et naturlig og miljøvennlig jordforbedrings materiale som er støtdempende, leder varme dårlig, har god isolasjonsevne i tillegg til å være væske absorberende. Med disse egenskapene er det et effektivt verktøy for å for å forhindre brann ved innsamling av batterier.

Noen batterier kan ha rester av energi etter bruk, og de kan generere varme og forårsake brann hvis batteriet kortsluttes. For å unngå dette, anbefales det å legge vermikulitt lagvis i et  30, 60 eller 100 liters plastfat. Hvis batteriene er samlet i en plastpose, skal posen fjernes før batteriene legges med vermikulitt i beholderen.

Vermikulitt er spesielt nyttig ved innsamling av litiumbatterier. Dette gjelder for produkter som mobiltelefoner, PC’er, småelektrisk, verktøy eller generelt produkter som har elektrisk utstyr og som er merket med «Li» eller «Li-ion». Det er også viktig at litiumbatterier ikke blandes med andre typer batterier.

Vermikulitt spiller en viktig rolle i innsamling og gjenvinning av batterier. Ved å bruke vermikulitt kan vi sikre at batteriinnsamling skjer på en sikker og effektiv måte, og bidra til en mer bærekraftig fremtid.

  • En sekk inneholder 100 liter vermikulitt
  • Størrelse på vermikulitt: 0,5–3 mm, type fin

Batteri som kastes feil kan skape brann