I går, den 1. juli kl. 10.20, oppstod det en brann i restavfallet på vårt anlegg i Gjøvik. Brannen ble effektivt håndtert og var under kontroll kl. 14:30.

Selv om den eksakte årsaken til brannen fortsatt er under etterforskning, mistenker vi at litiumbatterier kan ha vært en medvirkende faktor. Disse batteriene kan inneholde rester av energi selv etter bruk, og kan potensielt generere varme og forårsake brann ved kortslutning.

Våre ansatte reagerte raskt og effektivt på brannen før brannvesenets ankomst, og de samarbeidet godt med brannvesenet for å sikre en trygg og effektiv respons på situasjonen. ØG tok umiddelbart grep for å sikre anlegget. Brannvakter overvåket anlegget gjennom natten fram til kl. 07 i dag tidlig. Dette for å sikre at det ikke var noen gjenværende risiko.

Vi er glade for å kunne meddele at faren nå er over, og anlegget gjenopptok normal drift fra kl. 8.30 i dag 2. juli.

Sikkerheten til våre ansatte, kunder og samfunnet rundt oss er vår høyeste prioritet, og vi vil fortsette å arbeide for å sikre at våre anlegg opprettholder de høyeste sikkerhetsstandardene.